Πέμπτη 26 Ιανουαρίου 2012

ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν2643

ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΠΟΥ ΘΙΓΟΝΤΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΗ ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΟΥ Ν2643 ΝΑ ΤΟ ΔΗΛΩΣΟΥΝ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΟΥ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ


26/1/2012

Το 2008, με καθυστέρηση 5 ετών, υπήρξαν δύο προκηρύξεις για προσλήψεις με τον Ν2643. Η μία αφορούσε προσλήψεις στο Δημόσιο και στον ευρύτερο δημόσιο τομέα, η δεύτερη αφορούσε προσλήψεις σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες με προσωπικό άνω των 50 ατόμων.

Για μεν την πρώτη προκήρυξη, που αφορούσε το Δημόσιο Τομέα, ενώ βγήκαν πίνακες διοριστέων, μέχρι και σήμερα δεν έγιναν ποτέ οι διορισμοί.

Για δε, την δεύτερη προκήρυξη που αφορούσε προσλήψεις σε μεγάλες ιδιωτικές εταιρείες, ποτέ δεν βγήκαν ούτε πίνακες διοριστέων.

Γνωρίζουμε ότι χιλιάδες τρίτεκνοι κατέθεσαν αίτηση και στις δύο προκηρύξεις. Καλούνται οι τρίτεκνοι – μέλη του Συλλόγου Τριτέκνων Νομού Αττικής, που θίγονται από την μη εφαρμογή του Ν2643, να προσκομίσουν τα πλήρη στοιχεία τους, στα κεντρικά γραφεία του Συλλόγου μας, στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα, κάθε Δευτέρα και Πέμπτη απόγευμα 6-9μμ.
Ο Σύλλογος μόλις συγκεντρώσει συγκεκριμένα στοιχεία, θα παρέμβει ξανά στους αρμόδιους φορείς.

Δευτέρα 23 Ιανουαρίου 2012

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΝΟΜΟΥ ΑΤΤΙΚΗΣ

Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869,
6932 737727
email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649
Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com


ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ

Πλήθος τριτέκνων κατέκλυσε τον Δημοτικό Κινηματογράφο ΚΑΛΥΨΩ το Σάββατο 21/1/2012. Περίπου 600 τρίτεκνες οικογένειες μαζί με τα παιδιά τους παρακολούθησαν το πρόγραμμα.
Το πρόγραμμα ξεκίνησε με την χορωδία του 7ου Γυμνασίου Καλλιθέας, όπου με την καθοδήγηση της καθηγήτριας κας Βέστερκαμπ, τραγούδησαν Πρωτοχρονιάτικα τραγούδια. Ο πατέρας Ιωάννης από την εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Καλλιθέας ευλόγησε την πίτα του Συλλόγου. Το χορευτικό συγκρότημα του Κρητικού Πολιτιστικού Συλλόγου ΄΄Η Μεγαλόνησος΄΄ Γαλατσίου, με την λεβεντιά του χόρεψε πέντε Κρητικούς παραδοσιακούς χορούς, με την συνοδεία από δύο λαούτα και μία Κρητική λύρα.
Ο Γιάννης Μετεκίδης μαζί με τον Γιώργο Ζαβρίδη τραγούδησαν για τα παιδιά το γνωστό τραγούδι ΄΄ We are the world΄΄.
Η ομάδα των τριών κλόουν έκανε προσπάθειες να ανταπεξέλθει στο δύσκολο έργο τους, διότι η προσέλευση των παιδιών ήταν πολύ μεγαλύτερη από την αναμενόμενη.
Η πρόεδρος του Συλλόγου κα Θεοκλήτη Μεσουρίδου, αναφέρθηκε στην ομιλία της στους στόχους του Συλλόγου που είναι η πλήρης και άνευ όρων εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες. Το 2011 ήταν από τις δυσκολότερες χρονιές για τους τρίτεκνους, χάθηκαν προνόμια που είχαν δοθεί τα προηγούμενα χρόνια και μειώθηκε το αφορολόγητο από 22.500 σε 12.000. Στο Υπουργείο Παιδείας χάθηκαν οι Μετεγγραφές Τρίτεκνων Φοιτητών και όσον αφορά την Ειδική Κατηγορία Τριτέκνων, ο Σύλλογος μετά τις παρεμβάσεις του ανάγκασε την διοίκηση του Υπουργείου να εκδώσει πρόσφατα εγκύκλιο. Ως προς τις Ναυτιλιακές Εταιρείες ο Σύλλογος ξεκίνησε τον Νοέμβριο από την αρχή τις διαπραγματεύσεις και σήμερα ισχύουν πάλι εκπτώσεις στο 50% με τις Εταιρείες ΝΕΛ, ΑΝΕΚ, ΣΟΥΠΕΡ ΦΑΣΤ, ΜΠΛΟΥ ΣΤΑΡ. Στις επιτυχίες του Συλλόγου συμπεριλαμβάνονται οι μειώσεις στα Δημοτικά Τέλη στους Δήμους Αθηναίων, Καλλιθέας, Αμαρουσίου, Μελισσίων, Νέας Σμύρνης, Περιστερίου, Κηφισιάς, Μεγάρων, Βύρωνα, Διονύσου, Μοσχάτου- Ταύρου, Ραφήνα. Ο Σύλλογος σήμερα λειτουργεί δέκα γραφεία: Καλλιθέα, Παλαιό Φάληρο, Παλαιά Φώκαια, Ζωγράφου, Γαλάτσι, Μαρούσι, Μαραθώνα, Μέγαρα, Αμπελάκια Σαλαμίνας και Αίγινα.
Στην εκδήλωση απενεμήθη τιμητική διάκριση στον κ. Ιωάννη Χατζόπουλο, επικεφαλή δημοτικής παράταξης Καλλιθέας, για την προσφορά του στους σκοπούς του Συλλόγου.

Την εκδήλωση τίμησαν με την παρουσία τους ο καθηγητής κ. Αλέξης Μητρόπουλος, οι κ.κ. Προκόπης Παυλόπουλος, η κα Ευγενία Σπέντζα – Τζουμάνη, ο Αργύρης Ντινόπουλος, ο κ. Μανώλης Αγγελάκας από την ΝΔ, η κα Αικατερίνη Αδαμοπούλου Περιφερειακή Σύμβουλος του συνδυασμού Αττική Οδός, ο κ. Στέργιος Μπακαλούδης εκπρόσωπος του ΛΑΟΣ, ο κ. Ιπποκράτης Σαβούρας πρόεδρος του ΚΕΑΝ, η κα Άννα Καραμανλή, Περιφερειακή Σύμβουλος, η αναπληρώτρια δήμαρχος Καλλιθέας κα Βασιλική Μαργαρίτη, ο αντιδήμαρχος Ζωγράφου κ. Βουγιούκας, ο αντιδήμαρχος Καλλιθέας κ. Κώστας Πολυχρονίδης, ο κ. Δημήτρης Κάρναβος επικεφαλής Δημοτικής παράταξης, οι Δημοτικοί σύμβουλοι Καλλιθέας κκ. Βασίλης Παπαχρήστος, Δημητρούλα Καστάνη – Καπούτση, Ειρήνη Μουστάκη, Μούστου Μαρίτα, η κα Μητροπούλου Χαρά Κοινοτική Σύμβουλος, η κα Μετεκίδου Δέσποινα, Γραμματέας της ΕΝΕΟΝ και Αντιπρόεδρος Ομοσπονδίας ΟΧΣΑ, η κα Χιόνη Αγγελική από την Πανελλαδική Ομοσπονδία Γονέων, η κα Παπαθανασίου Αναστασία Γραμματέας Ένωσης Γονέων Καλλιθέας, η κα Αντιγόνη Δαμουλιάνου Πρόεδρος Κεφαλλονιτών Καλλιθέας, ο κ. Παύλος Δερμενάκης πρόεδρος του Συλλόγου Κρητών Γαλατσίου, ο κ. Σακκάς από την Ομοσπονδία Πολιτιστικών Συλλόγων Νάξου, ο κ. Μαλλής από τον Σύλλογο Ναξιωτών Γαλατσίου, η κα Παρασκευή από τον ΘΕΟΦΙΛΟ, ο κ. Αναστάσιος Παπαγγέλου νομικός σύμβουλος, κ.α.

Χαιρετισμό στην εκδήλωση απέστειλαν ο Υφυπουργός κ. Μάρκος Μπόλαρης, καθώς και η κα Κατερίνα Παπακώστα.
Στις νέες τρίτεκνες μητέρες που γέννησαν το 2011, καθώς και στους φοιτητές που εισήχθησαν το 2011, απενεμήθησαν τιμητικές διακρίσεις.


Αξίζουν συγχαρητήρια στα μέλη του Συλλόγου που βοήθησαν στην εκδήλωση, κα Καντεράκη Κατερίνα, κ. Ροκκά Μιχάλη, κ. Θανάση Σταμούλη, κ. Νίκο Κακανάτσα, κα Δέσποινα Τσουρουφλή, κ. Πουλιά Γιάννη, κα Μανούσου Ιωάννα, κα Κατερίνα Λιάγκη, κ. Απόστολο Χαντζιάρα και στην Ειρήνη και Κώστα Ασκληπιάδη.

Τον Σύλλογο Τριτέκνων θα τον βρείτε κάθε Δευτέρα και κάθε Πέμπτη απόγευμα 6-9μμ στην οδό Σαπφούς 21, Καλλιθέα. ΤΚ 17676, τηλ 210 9524869, 6932 737727, email: triteknoiattikis@yahoo.gr, fax: 2109570649, Ιστότοπος http:// triteknoinomouattikis.blogspot.com