Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2009

ΕΝΤΟΝΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑ ΤΗΣ ΟΠΟΤΤΕ ΩΣ ΠΡΟΣ ΤΗΝ ΑΛΛΑΓΗ ΔΙΟΡΙΣΜΟΥ ΤΩΝ ΤΡΙΤΕΚΝΩΝ ΜΕΣΩ ΑΣΕΠ

ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΠΟΛΥΜΕΛΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ
ΜΕ ΤΡΙΑ ΤΕΚΝΑ ΕΛΛΑΔΟΣ
Ο.Π.Ο.Τ.Τ.Ε.
http://omospondiatriteknon.blogspot.com
email: omospondiatriteknon@yahoo.gr

Αθήνα 29/10/09

ΠΡΟΣ: κ. Ιωάννη Ραγκούση
Υπουργό Εσωτερικών, Αποκέντρωσης
& Ηλεκτρονικής Διακυβέρνησης
ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΑ ΕΠΕΙΓΟΝ

ΘΕΜΑ: Διορισμοί τριτέκνων μέσω ΑΣΕΠ.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Οι περίπου 250.000 τρίτεκνες οικογένειες πανελλαδικά διά μέσου των ήδη 56 δημιουργηθέντων πρωτοβάθμιων Συλλόγων, και προσφάτως διά μέσου της σύστασης δευτερόβαθμιου οργάνου εκπροσώπησης (ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ), ΑΓΩΝΊΖΟΝΤΑΙ σθεναρά από το 2005 με μοναδικό σκοπό την πλήρη εξομοίωση των τρίτεκνων οικογενειών με τις πολύτεκνες, δεδομένων των ήδη υπεσχημένων από την προηγούμενη κυβέρνηση και δεδομένου του έντονου δημογραφικού προβλήματος (απογοητευτικοί δείκτες γεννήσεων) που ταλανίζει τη χώρα μας, για την αντιμετώπιση του οποίου υπάρχει από το 1993 ομόφωνη απόφαση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής που έθετε ως στόχο το τρίτο παιδί και τη στήριξη της οικογένειας.

Κύριε Υπουργέ,
Θεωρούμε ότι το πρώτιστο μέλημα για κάθε κυβέρνηση είναι η άσκηση κοινωνικής πολιτικής, η υιοθέτηση σαφών κοινωνικών κριτηρίων και η στήριξη της οικογένειας σε χαλεπούς καιρούς. Οι τρίτεκνες οικογένειες αιμοδοτούν την ελληνική κοινωνία και θα πρέπει να στηριχθούν τόσο θεσμικά όσο και οικονομικά. Κατά τούτο και έχοντας ενημερωθεί για τις προτάσεις σας σχετικά με την αλλαγή στο καθεστώς προσλήψεων στο Δημόσιο τομέα, το οποίο αποκλείει την ισχύουσα ποσόστωση 10% για τους τριτέκνους, εκφράζουμε την έντονη αντίθεσή μας στην εν λόγω διάταξη και σας ζητούμε να επανεξετάσετε το ζήτημα αυτό, καθόσον αντιβαίνει σαφώς στα ήδη κεκτημένα δικαιώματα των τριτέκνων και αναιρεί κάθε έννοια κοινωνικού κριτηρίου.

Αξιότιμε κύριε Υπουργέ,
Ερωτάσθε τι προτίθεστε να πράξετε σχετικά με την εν λόγω διάταξη. Ζητούμε άμεσα μια συνάντηση μαζί σας, ώστε να σας εκθέσουμε σαφώς και ρητά τους προβληματισμούς μας και τις ενστάσεις μας.
Αναμένουμε την απάντησή σας.

Με εκτίμηση
Για το Διοικητικό Συμβούλιο της ΟΠΟΤΤΕ
Ο Πρόεδρος Η Γ. Γραμματέας
Τσίπρας Κωνσταντίνος Μεσουρίδου Θεοκλήτη
6944 058 335 6977 40 87 39

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου