Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2009

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΟΙ ΤΡΙΤΕΚΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΙΩΘΗΚΑΝ ΑΚΟΜΗ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

ΑΓΑΝΑΚΤΙΣΜΕΝΟΙ ΚΑΘΩΣ ΔΕΝ ΕΞΟΜΟΙΩΘΗΚΑΝ ΜΕ ΤΟΥΣ ΠΟΛΥΤΕΚΝΟΥΣ

«Καπνός» οι υποσχέσεις και για τους τρίτεκνους

Αγανάκτηση και απογοήτευση αισθάνονται οι πανελλαδικά 250.000 οικογένειες με 3 παιδιά.
Παρ' ότι ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής είχε υποσχεθεί προεκλογικά το 2004 την πλήρη εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους, με την ένταξη των οικογενειών με 3 τέκνα στον νόμο 1910/1944 «περί αναγνωρίσεως της πολυτεκνικής ιδιότητας», οι τρίτεκνοι ακόμα περιμένουν. Από το 2004 αγωνίζονται για να υλοποιηθεί η προεκλογική δέσμευση του πρωθυπουργού. Ολα αυτά τα χρόνια έχουν δημιουργήσει 56 συλλόγους σε όλη τη χώρα, ενώ από τον Δεκέμβριο 2008 έχει οριστεί προσωρινή διοικούσα επιτροπή της Ομοσπονδίας Πολυμελών Οικογενειών με Τρία Τέκνα Ελλάδος (ΟΠΟΤΤΕ).
Σε συνέντευξη Τύπου που πραγματοποίησαν στις 20/9/09 οι γονείς με 3 τέκνα από όλη τη χώρα, τόνισαν ότι δεν θα σταματήσουν να αγωνίζονται μέχρι να ικανοποιηθεί το δίκαιο αίτημά τους. Υπογραμμίζοντας ότι η εξομοίωσή τους με τους πολύτεκνους, με τις παροχές που θα τους προσφέρει, δεν θα ανακουφίσει μόνο τους γονείς με 3 παιδιά, αλλά και θα συμβάλει καθοριστικά στην άμβλυνση του δημογραφικού, που είναι και ένα από τα σοβαρότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει η χώρα μας.
Αφού -όπως εξήγησαν- μια οικογένεια με 2 παιδιά θα κάνει και τρίτο, αν το κράτος της προσφέρει παροχές που μέχρι τώρα προσφέρει μόνο στις οικογένειες που έχουν από 4 παιδιά και πάνω. Μάλιστα, το 1993 έκθεση της Διακομματικής Επιτροπής της Βουλής είχε θέσει ως στόχο το τρίτο παιδί για την αντιμετώπιση του δημογραφικού.
Η ΟΠΟΤΤΕ έστειλε επιστολή στις 29/8 στον πρωθυπουργό κ Καραμανλή και στις 11/9 στον πρόεδρο της αξιωματικής αντιπολίτευσης Γιώργο Παπανδρέου, ζητώντας και από τους δύο συνάντηση. Απάντηση δεν πήραν από κανέναν.
Στη συνέντευξη Τύπου βρέθηκαν ο υποψήφιος βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δημήτρης Στρατούλης και η υποψήφια βουλευτής του ΚΚΕ Βέρα Νικολαΐδου. Ο κ. Στρατούλης αναφέρθηκε στην πρόταση που είχε κάνει ο ΣΥΡΙΖΑ το 2007 για την πλήρη εξομοίωση των τρίτεκνων με τους πολύτεκνους την οποία και θα επαναφέρει -όπως είπε- στη Βουλή ο ΣΥΡΙΖΑ. Τα 2 μεγάλα κόμματα έλαμψαν διά της απουσίας τους...
Ναυ.Καρ.
Ελευθεροτυπία, Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου 2009

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου